Cranio (sacraal) therapie
Wat is Cranio (sacraal) Therapie (CST)

 

Cranio Therapie is een subtiele en aangename behandelmethode die kan worden gebruikt om een groot aantal uiteenlopende klachten aan te pakken en de gezondheid te verbeteren. Daarbij richt de therapie zich niet zozeer op de klachten en symptomen zelf, maar op de mens als geheel met diverse fysieke, emotionele, mentale lagen.

Het woord cranium is Latijn voor schedel. Sacraal komt van sacrum wat staat voor heiligbeen in het Latijn. Zoals de naam van de therapie al aangeeft ligt de focus dus op het gehele cranio sacrale systeem. Dus alles tussen de schedel en het heiligbeen, zoals de wervelkolom, het zenuwstelsel en de hersenen. De behandelwijze gaat ervan uit dat alle organen, zenuwen, spieren en gewrichten door middel van bindweefsel met elkaar zijn verbonden. Klachten of aandoeningen kunnen de oorzaak zijn van spanningen of stress in dit bindweefsel. De cranio therapeut zal met behulp van verscheidene, manuele technieken, trachten ontspanning te krijgen in het cranio sacrale systeem en het bindweefsel van de patiënt. Dit zorgt ervoor dat de patiënt ook gemakkelijker zijn zelfgenezende vermogen op gang kan zetten en sneller kan herstellen.

 

 

 

 

Bij welke klachten

Er zijn een zeer groot aantal soorten klachten die met behulp van Cranio therapie kunnen worden behandeld, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Rugklachten

  • Hoofdpijn

  • Spanningsklachten

  • Hyperventilatie

  • Duizeligheid

  • Burn-out

  • Slaapproblemen

 

Dit is slechts een selectie van de klachten die mogelijk kunnen worden behandeld. De therapie is verder geschikt voor alle leeftijdscategorieën.

Vergoeding

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts terecht voor een onderzoek en/of behandeling cranio therapie. Ik ben een geregistreerde cranio therapeut en wordt door vrijwel alle Nederlandse zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed uit het aanvullende pakket en valt niet onder het eigen risico.

Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de precieze vergoeding of kijk op de website van het RCN met een overzicht per verzekeraar voor 2020.

Of kijk op deze website  van zorgwijzer.

Ik ben geregistreerd bij het UCN (Upledger Craniosacraal Therapie Nederland) en aangesloten bij het RCN (Register Craniosacraal therapie Nederland).

Tarieven

 

Behandeling Cranio therapie                      €85,- (50-60 minuten)

Kort behandeling Cranio therapie              €45,- (ca. 30 min) 

Betaling uitsluitend per pin.

Een volledig overzicht van alle tarieven vindt u hier: Tarieven 2020

Afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht. Afmelden kunt u via de mail, telefonisch of een sms. Ook in het weekend kunt u het antwoordapparaat inspreken tot uiterlijk 24 uur van tevoren. 

Physitrackwittebutton.png

© 2018 by Alice de Jong. Proudly created with Wix.com