Behandelingen & specialisaties

FYSIOTHERAPIE
CRANIO THERAPIE

Fysiotherapie met een holistische benadering  waar naar de oorzaak van de klachten wordt gekeken

De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreide intake/vraaggesprek, onderzoek en behandeling. Het onderzoek is gericht op het lichaam in zijn geheel, niet alleen op de plek waar de klacht tot uiting komt.

We gaan steeds een patroon/laag verder om bij de oorzaak te komen. De behandelingen zijn causaal, waardoor de symptomen duurzaam verholpen worden. Dit in tegenstelling tot een behandeling die slechts gericht is op de verschijnselen of symptomen.

Deze behandelmethode is gebaseerd op Functionele Osteopathie (orthonomie) en Integratie (FOI).

Hieronder kunt u meer lezen over deze behandelmethode.

Een zachte behandeltechniek om langdurige / vage klachten eventueel met een emotioneel aspect te behandelen 

 Cranio sacrale therapie is een bindweefsel therapie. Bindweefsel is het weefsel dat als een soort netwerk ('spidermanpak') door het hele lichaam loopt. Het weefsel dat alles met elkaar verbind en een van de belangrijkste weefsels is van het lichaam. 

In dit weefsel kunnen blokkades ontstaan door emotionele of fysieke gebeurtenissen die het lichaam na het moment van ontstaan niet adequaat heeft kunnen herstellen. Hierdoor kunnen in de loop van de tijd (vage) klachten ontstaan of de bekende 'zwakke plek'.

De eerste afspraak bestaat uit een intake/vraaggesprek, inschatting of cranio sacrale therapie de juiste therapievorm is voor u en vervolgens  beginnen we met de behandeling. 

THERAPEUTISCHE CUPPING MASSAGE

Een massage gericht op uw klachten waarbij gebruikt wordt gemaakt van bindweefsel (cupping) technieken.

 

Bindweefsel,- fascia of cupping therapie wordt steeds bekender.

De laatste jaren is  veel onderzoek gedaan naar bindweefsel en zijn functie. Hieruit is gebleken dat bindweefsel een nog grotere rol speelt bij de (aanhoudende) lichamelijke klachten dan men in het verleden dacht.

De therapie maakt onder anderen gebruik van siliconen cups waarmee triggerpoints (drukpunten) en spanningen in het bindweefsel worden bevrijd.

MANUELE LYMFE DRAINAGE

Een specialisatie waarbij een zachte massage techniek wordt gebruikt om het lymfe (vocht)stelsel te stimuleren in zijn afvoer.

 

Het doel van de manuele lymfe drainage is om vastgehouden vocht sneller te laten afvoeren. Het heeft een regenererende, ontspannende en verlichtende werking. Het kan op elk lichaamsdeel worden toegepast; van het gezicht tot de benen. Daarnaast ondersteunt deze behandeling het immuunsysteem.

De behandeling kan medische maar ook cosmetische doeleinden hebben.  Afhankelijk van de diagnose heeft u een verwijzing nodig voor deze behandeling.

Physitrackwittebutton.png

© 2018 by Alice de Jong. Proudly created with Wix.com