top of page

Luister naar de fluisteringen van je lichaam: kracht van fascia en ontlading

In ons hectische leven is het gemakkelijk om het fluisteren van ons lichaam te negeren. Maar achter die subtiele signalen schuilen vaak belangrijke boodschappen over onze gezondheid en welzijn. Van vermoeidheid tot spanning en verminderde bewegelijkheid, ons lichaam spreekt voortdurend tot ons, als we maar bereid zijn te luisteren.


Spanning en verminderde bewegelijkheid in de fascia, het bindweefsel dat ons hele lichaam omhult, kunnen verschillende oorzaken hebben. Van fysieke trauma's tot onverwerkte emoties, deze spanning kan diep geworteld zijn en ons welzijn beïnvloeden op manieren die we ons niet eens realiseren.


Cranio-sacrale therapie biedt een unieke benadering om deze spanning los te laten en het natuurlijke herstelproces van ons lichaam te ondersteunen. Door middel van zachte aanraking en bewustzijnstechnieken helpt deze therapie ons om diep in ons lichaam te duiken en de vastgehouden emoties en spanningen los te laten.


Een belangrijk aspect van cranio-sacrale therapie is het ontwikkelen van lichaamsbesef en acceptatie. Door te leren luisteren naar onze lichamelijke signalen zonder oordeel, kunnen we bewust worden van de spanningen die ons belemmeren en deze geleidelijk aan loslaten.

Het loslaten van opgeslagen energie en emoties kan letterlijk voelbaar zijn tijdens de therapie. Met technieken zoals unwinding kunnen niet alleen lokale spanningen worden verminderd, maar kan het hele lichaam zich ontspannen en herstellen. Dit activeert het parasympathische zenuwstelsel, bevordert het zelfregulerend vermogen van ons lichaam en verbetert de Heart Rate Variability (HRV), waardoor we veerkrachtiger worden tegenover stress en ziekten.


Cranio-sacrale therapie is een proces van herstel waarbij ons lichaam zijn eigen unieke oplossingen vindt voor symptomen en problemen. Het is een kans om uit de stresscirkel te stappen en ons lichaam te laten genezen op zijn eigen tempo.


Neurowetenschapper Van der Kolk erkent de waarde van cranio-sacrale therapie als een essentieel instrument voor stressregulatie. De milde aanraking van deze therapie stelt ons in staat om tot rust te komen, bewust te voelen en spanning los te laten om zo te herstellen op een diepere laag.


Ben je klaar om klachten vanuit een diepere laag te bekijken en behandelen? Dompel jezelf onder in de wijsheid van je eigen lichaam. Leer te luister naar de fluisteringen, leer spanning los te laten ontdek de kracht van herstel door cranio sacrale therapie. Met elke ontlading van (weefsel) spanning en het hieraan gekoppelde bewustzijns proces kom je jezelf dichter bij balans, welzijn en gezondheid

Comments


bottom of page