top of page

Nieuw in de praktijk: crosslinq taping

Ondanks dat de wereld anders draait dan 'normaal', staan de ontwikkelingen van therapie en nieuwe technieken hier achter de schermen niet stil. in praktijk Flow Therapies.


In 2013 heb ik een cursus voor medical tape afgerond. Medical tape (of Kinesio tape) zijn de gekleurde tape's je die aanvankelijk vooral bij professionele sporters zag. Sinds een aantal jaren worden deze deze tape technieken in Nederland steeds vaker gebruikt als onderdeel van de therapie. Wat in Nederland nog niet zo bekend is is de crosstape ofterwijl crosslinq.

Hoe werken crosslinq's?

De crosslinq is kleine roostervormige tape. Vanaf het moment dat deze van het speciale papier afgetrokken wordt is de crosslinq elektrostatisch geladen en kan zichzelf niet ontladen. Dat kan wel als de crosslinq op een geleidende ondergrond zoals de huid wordt aangebracht. De tape wordt vanzelf naar de juiste triggerpoints, pijnpunten en/of acupunctuur punten getrokken. Dit fenomeen is te letterlijk zien tijdens de behandeling. Op de specifieke punten ontlaad de tape langzaam zijn elektrische lading.


Bij welke klachten?

De crosstape is toepasbaar op pijnpunten, tiggerpoints en acupunctuurpunten. Veel voorkomende praktijktoepassingen van de crosslinqs zijn pijndemping, beïnvloeden van de energiebanen (meridianen), bij bewegingsbeperking, bij fibromyalgie patiënten, hoofdpijn, oorsuizen en activeren van lymfestations.

De crosslinq's zijn water bestendig, latex-vrij en kunnen een aantal dagen zonder beperkingen worden gedragen. De tape bevat geen actieve toegevoegde ingrediënten!

Inzetten bij online consulten

De crosslinq's zijn een goede manier om zelf een extra techniek of behandelmethode te hebben die je bij jezelf (soms met wat hulp) toe te kunnen passen, naast de adviezen en oefeningen.

Tijdens het eerste online consult beoordeel ik of de crosslinq's bij jou klachten goed zouden kunnen helpen. Om het eerst een keer te ervaren stuur ik het eerste setje crosslinq's via de post. De kosten hiervoor zijn €2,- euro, dit is zodat je het eerst kan ervaren en niet meteen een heel pakje moet kopen.

Werkt het goed voor je? Heb je minder klachten? Dan is het raadzaam om zelf een pakje crosslinq's aan te schaffen.


Comments


bottom of page